таг: областите

Истражување: Кина и САД се најизложени на последиците од климатските промени

0
Областите на Кина и САД се од клучно значење за светската економија, но се најмногу изложени на деструктивните ефекти од климатските...

Украина напредува на југот на земјата

0
Украинските војници вратија дополнителна територија во областите кои Русија нелегално ги припои, а силите на...

Одложена евакуацијата на цивилите од Мариупол

0
Украинските власти ја одложија евакуацијата на цивилите од областите кои беа најмногу погодени од бомбардирањето во Мариупол и Волноваха. Иако двете...