таг: новогодишни

Повеќе од 50.000 новогодишни светилки на елката во Њујорк

0
реклама Повеќе од 50.000 новогодишни светилки светнаа на елката во њујоршкиот Рокфелер центар, а...

Симболика зад традицијата: Зошто да ja украсуваме елката за празниците?

0
Украсувањето на зимзелени дрвја (новогодишни елки, смреки, борови) за време на Божиќ е една од најзабавните традиции за секого. Семејството заедно учествува во...

ВАКА ИЗГЛЕДААТ НОВОГОДИШНИТЕ ДЕКОРАЦИИ ВО ГРАДОВИТЕ НИЗ СВЕТОТ: Глетка од која...

0
Новогодишни пазари и милиони украсни светилки на улиците на некои од најубавите градови во светот. Божиќ е магичен период од годината, а...

SPORT LIFE во новогодишна хумана акција

0
Во пресрет на новогодишните празници Sport Life донираше новогодишни пакетчиња во повеќе институции за деца и млади...

Кој прв ви влезе дома по Нова Година? Само лице со...

0
Постојат разни новогодишни верувања, па покрај црвените парчиња од гардаробата, за кои сите знаат, важно е кој прв ви влегува во домот по...