таг: Николе

Што се вакцините и како функционираат, што треба да знае секој...

0
Во Свети Николе вечерa се одржа едукативна трибина за подигнување на свесноста за редовна имунизација, како и за значењето на редовната вакцинација. Настанот...

Педијатрите и инфектолозите да ги следат осипите на децата, по појавата...

0
13-месечно бебе од Свети Николе, кое лежеше на Инфективното одделение во болницата во Штип поради зараза со морбили е на домашно лекување, во...

Тринаесетмесечното дете заразено со морбили е пуштено на домашно лекување

0
Тринаесетмесечното дете од Свети Николе, кое е заразено со вирусот морбили, е во добра здравствена состојба и по поминати пет дена на Инфективното...