таг: Неодамнешно

Морална паника на Инстаграм: Никој не знае дали социјалните мрежи се...

0
За време на нејзиното неодамнешно сведочење пред поткомитетот на американскиот Сенат, а потоа и во Велика Британија, Френсис Хоген, порано вработена во Фејсбук,...

Ново истражување: Вештините за читање влијаат на сè, дури и на...

0
Неодамнешно истражување за дислексија на Универзитетот во Бафало дојде до зачудувачко откритие кое јасно покажува како „соработуваат“ областите на мозокот одговори за...