fbpx

таг: Највисока

11-годишно момче има поголемо IQ од Стивен Хокинг и Алберт Ајнштајн

0
Мал гениј постигна највисока можна оценка на тестот за интелигенција на Менса, претекнувајќи ги Алберт Ајнштајн и Стивен Хокинг. Јусуф Шах (11)...

Евростат: Малта со највисока стапка на смртност кај новороденчињата

0
Највисока стапка на смртност кај новороденчиња во ЕУ во 2019 година е регистрирана во Малта (6,7 смртни случаи на 1.000 живородени деца), Романија...