fbpx

таг: Наум

Се празнува Св. Наум Охридски: Чудотворец, исцелител и просветител на македонскиот...

0
Денеска е Св. Наум Охридски, монах и презвитер. Се упокои на денешен ден во 910 година во манастирот „Свети Наум“, на брегот на...

УТРЕ Е ГОЛЕМ ПРАВОСЛАВЕН ПРАЗНИК: Свети Наум Охридски- чудотворец, исцелител и...

0
Свети Наум Охридски Нашиот преподобен и голем отец Наум, согласно воспитувањето на благородните родители, откажувајќи се од благородството и богатството, им се...

Се празнуваат Св. пророк Наум и св. Филарет Милостивиот

0
Свети пророк Наум е еден од старозаветните пророци. Живееше 700 години пред Христа. Денес се слави и споменот на еден чудесен, премилостив светител,...