таг: надзор

Нема пропуст во лекувањето на родилката која скокна од гинекологија

0
Комисијата која вршеше стручен надзор за случајот со родилката која скокна од прозорец на скопска гинекологија не утврди пропусти во третманот на пациентката....

Формирана е Комисија за стручен надзор во врска со родилката на...

0
По извршениот вонреден инспекциски надзор на ДСЗИ, денес на барање на министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити формирана е Комисија за стручен надзор...

Кралицата Елизабета под медицински надзор, лекарите загрижени

0
Кралицата Елизабета е под медицински надзор во Балморал откако лекарите се загрижија за нејзиното здравје,...

Тимот на МААЕ во Киев, од утре мониторинг на нуклеарната електрана...

0
Тим експерти за нуклеарен надзор на Обединетите нации пристигна во Киев и од...

Инспекцискиот надзор на ДСЗИ уште трае во Клиничката болница во Штип,...

0
Вонредниот инспекциски надзор на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) уште трае во Клиничката болница во Штип, а ќе се испитуваат сите здраствени...

Немало лекарска грешка кога на родилката и биле извадени матката, бубрегот...

0
Стручниот надзор на Лекарската комора спроведен за гинекологот и директор на струшката болница доктор Мухамед Асани покажале дека немало пропуст во лекарската интервенција...

Извештајот покажа: 41-годишната беровчанка која почина од ковид-19 била лекувана според...

0
Извештајот на стручниот надзор на Комисијата на лекарската комора за случајот со 41-годишната беровчанка, Руменка Довичинска, која точно пред еден месец почина...