таг: Набоков

Владимир Набоков имал вистински ангел чувар до себе – неговата сопруга...

0
Владимир Набоков (1899–1977) како и многу од неговите литературни херои, важел за многу живописна фигура. Благодарение на неговото аристократско потекло,...