таг: монетарен

ММФ одобри заем од 880 милиони долари за Украина

0
Извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд одобри трет преглед на програмата за заем на Украина од 15,6 милијарди долари и одобри исплата на...

ММФ постигнал договор со Украина за пакет помош од 15,6 милијарди...

0
Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) соопшти дека постигнал договор со Украина за пакет помош...

ММФ ги следи последиците по финансиската стабилност по колапсот на СВБ

0
Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) објави дека ги следи потенцијалните последици за финансиската стабилност...

Прогнозата на ММФ за 2023 пооптимистична

0
Меѓународниот монетарен фонд даде посветла перспектива во својот најнов извештај отколку во октомври, предвидувајќи дека инфлацијата ќе забави. Се вели дека...

ММФ и одобри на Украина итен заем од 1,3 милијарди долари

0
Одборот на извршни директори на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ)  одобри итен заем од 1,3 милијарди...

ММФ очекува длабока рецесија во Русија

0
Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) предвидува длабока рецесија во Русија поради санкциите што Западот ги воведе...