таг: мозок

Истражување: Чукањето на срцето влијае на нашата перцепција за времето

0
реклама НАШИОТ МОЗОК, без да биде свесен за тоа, го следи текот на времето како...

Пишувањето со недоминантната рака е одлична вежба за мозокот

0
Човечкиот мозок е во состојба постојано да формира нови врски помеѓу мозочните клетки. Тоа е всушност начинот на кој учиме нови вештини....

Кога ќе почине, човекот е свесен уште неколку часа

0
Човечкиот мозок сè уште работи откако срцето ќе престане, со други зборови, мозокот знае дека сте мртви, покажува истражувањето спроеведно на Универзитетот Stony...