таг: мисии

Русија подготвува три мисии на Венера до 2034 година

0
Руските научници планираат три мисии на Венера до 2034 година, кои ќе се обидат да испорачаат почва од таа планета првпат во историјата,...

Кинескиот ровер ни носи ново сознание за темната страна на Месечината:...

0
И покрај фактот дека имаше неколку истражувачки мисии на Месечината, со и без екипаж, задната страната на Месечината остана прилично неистражена...

„WhatsApp“ и „Netflix“ на Месечината: Британската компанија „Инмарсат“ ја менува иднината...

0
Астронаутите во идните мисии на Месечината ќе можат да се слушаат со семејствата и пријателите преку WhatsApp и да ги гледаат омилените...