таг: министерскиот

Пелеши на министерски состанок на CEDC: Дијалогот меѓу Србија и Косово...

0
Албанскиот министер за одбрана, Нико Пелеши, на министерскиот состанок за одбранбена соработка на Централна Европа и Западен Балкан (CEDC), во Будимпешта, посебен акцент...

Финска и Шведска пред портите на НАТО: Деликатни разговори во Берлин

0
Во фокусот на министерскиот состанокот на НАТО ќе бидат руската инвазија врз Украина и можниот брз прием на Финска и на...

НАТО сака дипломатско решение со Русија, но се подготвува за најлошото

0
Денеска се одржува вториот ден од министерскиот состанок за одбрана, голем дел од енергијата ќе биде и натаму посветена на...