fbpx

таг: „Мајкрософт“

„Мајкрософт“ престана да има техничка поддршка за „Експлорер“

0
Компанијата „Мајкрософт“ по 27 години ќе престане да обезбедува техничка поддршка за најновата верзија на пребарувачот „Интернет експлорер 11“. Ваквата одлука стапува на...

Денеска се гаси „Интернет експлорер”

0
„Мајкрософт” ја исклучува својата програма „Интернет експлорер” по 27 години. Од денеска, „Мајкрософт” ќе престане да обезбедува техничка поддршка за најновата верзија на...

Денеска се гаси „Интернет експлорер”

0
„Мајкрософт” ја исклучува својата програма „Интернет експлорер” по 27 години. Од денеска, „Мајкрософт” ќе престане...

„Мајкрософт“ веќе нема да обезбедува техничка поддршка за „Експлорер“ по 27...

0
„Мајкрософт“ по 27 години ќе престане да обезбедува техничка поддршка за најновата верзија на пребарувачот „Интернет експлорер 11“, од денеска – 15 јуни....

Ова е Лумира, уредот за кој Бил Гејтс смета дека треба...

0
Коосновачот на Мајкрософт, Бил Гејтс, смета дека „Лумира“, уредот за дијагностицирање на разни болести, треба да биде што е можно попристапен. Гејтс го...

„Мајкрософт тимс“ ја воведе опцијата „воки-токи“

0
„Мајкрософт“ воведе нова опција на својата апликација „Тимс“, наречена „воки-токи“ (Walkie Talkie). Се работи за новитет што им овозможува на корисниците „да го...

„Мајкрософт тимс“ ја воведе опцијата „воки-токи“

0
„Мајкрософт“ воведе нова опција на својата апликација „Тимс“, наречена „воки-токи“ (Walkie Talkie). Се работи за новитет што им овозможува на корисниците „да го...

„Мајкрософт тимс“ ја воведе опцијата „воки-токи“

0
„Мајкрософт“ воведе нова опција на својата апликација „Тимс“, наречена „воки-токи“ (Walkie Talkie). Се работи за новитет што им овозможува на корисниците „да го...

Бил Гејтс: Очекував повеќе од вакцините

0
Бил Гејтс, основачот на „Мајкрософт“ и коосновач на хуманитарната фондација Бил и Мелинда Гејтс, смета дека е потребен огромен истражувачки напор, во вредност...

Рекорден нето профот на „Мајкрософт“ од преку 20 милијарди долари

0
За првпат досега, Мајкрософт оствари квартален профит од над 20 милијарди долари, при што приходите на компанијата се зголемија за 22 отсто, надминувајќи...