таг: Мачките

Што бара мачката од вас кога седи на вашата тастатура или...

0
Многу луѓе мислат дека мачките покажуваат љубомора кога се обидуваат да влезат помеѓу вас и што и да правите. Тие имаат...

Хит реакција на мачка која сфаќа дека не е омиленото милениче...

0
Добро е познато дека мачките сакаат да бидат во центарот на вниманието, особено кога го делат домот со други животни. Затоа, не...

Научниците открија како да комуницираат со мачки

0
МАЧКИТЕ се познати по тоа што понекогаш се побезобразни и понеобични од кучињата и по тоа што имаат малку потешко да се поврзат...

Сопственикот го погали кучето, реакцијата на мачката јасно покажува што мисли...

0
МАЧКИТЕ и кучињата можат да бидат лути непријатели, а кога ќе се вклучат луѓето, врската станува уште посложена. Најдобар доказ е видеото кое...

Ново истражување: Мачките можат да го препознаат својот сопственик по тонот...

0
МАЧКИТЕ можат да препознаат кога нивниот сопственик директно им зборува по тонот на гласот, покажа новото истражување спроведено на францускиот универзитет Нантер во...

Носите нова мачка дома? Еве неколку совети како да и олесните...

0
МАЧКИТЕ се животни кои генерално можат да живеат хармонично со другите животни. Меѓутоа, доколку планирате да внесете нова мачка во вашиот дом каде...

Дали мачките можат да јадат зеленчук?

0
Како што сите знаеме, мачките се месојади, но тоа не значи дека дел од нивната исхрана не треба да вклучува зеленчук, бидејќи тие...

Зошто мачките губат влакна?

0
Сите знаат дека мачките се митарат, ова не е нова вест. Тие губат мртва коса во текот на целата година и ја оставаат...

Зошто мачките толку многу мразат вода?

0
Однесувањето на мачките ги збунува луѓето преку илјадници години, од нивната перцепирана ароганција до опсесијата со влегување во кутии. Но, она што е...

Мачките можат да почувствуваат болест, а имаат и голема моќ на...

0
Мачките имаат големи магиски моќи кои можат да излечат личност. Ова важи за сите видови и бои на мачки. Таа ќе лежи на...