таг: матката

Вакцината против ракот на грлото на матката е речиси стопроцентно ефикасна

0
Ракот на грлото на матката е четврт најчест канцер кај жените, со над 600 илјади нови случаи во светски рамки. Во нашата држава,...

Во Македонија 150 жени годишно заболуваат од рак на грлото на...

0
Ракот на грлото на матката е четврт најчест канцер кај жените, со над 600 илјади нови случаи во светски рамки. Во нашата држава,...

Преку мобилните гинеколошки амбуланти целта е да се зголеми бројот на...

0
Ракот на грлото на матката може да се превенира доколку навреме се открие. „Еден преглед спасува живот, прегледај се -заштити се!“ е мотото...