fbpx

таг: „Леониди“

Вечерва ќе се случува вистински феномен на небото – заминете далеку...

0
Метеорскиот дожд „Леониди“ се појавува токму вечерва. Нашата планета секоја година во ноември поминува низ опашката на кометата 55П/Темпел-Татл и тогаш делови од...

Утре вечер заминете далеку од градот – ни доаѓа метеорски дожд...

0
Метеорскиот дожд „Леониди“ се појавува овој месец. Нашата планета секоја година во ноември поминува низ опашката на кометата 55П/Темпел-Татл и тогаш делови од...

Доаѓа метеорски дожд видлив со голо око: 1.000 ѕвезди ќе паѓаат...

0
Метеорскиот дожд „Леониди“ се појавува овој месец. Нашата планета секоја година во ноември поминува низ опашката на кометата 55П/Темпел-Татл и тогаш делови од...

Идниот месец ни доаѓа метеорски дожд видлив со голо око –...

0
Метеорскиот дожд „Леониди“ се појавува во ноември. Нашата планета секоја година во ноември поминува низ опашката на кометата 55П/Темпел-Татл и тогаш делови од...