таг: Клиниката

Пациентите со цироза на црн дроб на Клиниката за гастро добија...

0
Клиниката за гастроентерохепатологија стана еден од 100-те референтни центри за проучување на хроничната црнодробна слабост кои се лоцирани во 26 европски држави. Активностите...

Фуштиќ потврди дека на Пехчевски не му дозволила да контактира со...

0
Директорката на Клиниката за детски болести, Стојка Нацева-Фуштиќ за обвинувањата на пациентот Игор Пехчевски, кој боледува од цистична фиброза, дека го условила неговото...

Утре почнува лекувањето со „трикафта“ за осум пациенти болни од цистична...

0
Клиниката за детски болести утре ќе почне да го дава лекот „трикафта“ на пациентите болни од цистична фиброза за кои е утврдено дека...

На Клиниката за неврологија мозочните удари ќе се снимаат за неколку...

0
Современ томограф денеска доби Клиниката за неврологија со кој ќе биде можно снимање на пациентите со мозочни удари за само неколку секунди. Апаратот...

Д-р Докиќ: Поради топлото време скоро и да нема празен кревет...

0
Вирусите и грипот ја наполнија и Клиниката за за пулмологија и алергологија, сподели дикректорот д-р Дејан Докиќ за утринската програма „Здраво Македонијо“ на...

На Токсикологија примени 22 пациенти во алкохолизирана состојба

0
На Клиниката за токсикологија на новогодишната ноќ биле примени 22 пациенти во алкохолизирана состојба, од кои најмладиот имал 14 години. Ридван Бајрами,...

Д-р Чибишев: Амонијакот е исклучително токсичен и ако се вдише може...

0
Токсикологот Андон Чибишев од Клиниката за токсикологија рече дека амонијакот е исклучително токсичен и ако се вдише може да предизвика комплкации, и лекувањето...

Извршена уште една трансплантација: 46-годишен пациент со тешка срцева болест доби...

0
Денеска на Клиниката за кардиохирургија била извршена трансплантација на срце од починат донор. Освен трансплантацијата на срце, на Клиниката за урологија се прават...

Д-р Беќаровски: Бројките на дневната ковид-статисика рапидно ќе растат како резултат...

0
Докторот од Клиниката за токсикологија, Нико Беќаровски објави дека бројките на новозаразени со Ковид-19 ќе се зголемуваат во наредниот период. ...

На Клиниката за ортопедија за една недела направени три трансплантации на...

0
На Клиниката за ортопедски болести при ТОАРИЛУЦ, минатата недела успешно се направени три имплантации на коскени ткива од починат донор кај пациенти со...