таг: итната

Д-р Јосиповиќ од Брза помош советува што прво да се напиете...

0
Докторот Небојша Јосиповиќ од Итната помош дава неколку совети како полесно да се поднесе жештината и што да направите во случај вам или...

Д-р Јосиповиќ од Брза помош советува што прво да се напиете...

0
Докторот Небојша Јосиповиќ од Итната помош дава неколку совети како полесно да се поднесе жештината и што да направите во случај вам или...

Меџити: Важна е соработката со Црвениот крст како наш партнер

0
Обезбедувањето квалитетни услуги на итната медицинска помош во кризни и вонредни состојби е една од најважните стратегии за намалување на морбидитетот и морталитетот...

Лекарите ги споделуваат најчудните работи кои пациентите ги проголтале

0
КОГА работите во Итната помош, се соочувате со разни бизарни ситуации. На пример, понекогаш на пациентите им треба помош затоа што проголтале необични...

21 возило од Брза помош во Скопје доби посебни системи за...

0
Вкупно 21 возило од итната помош во Скопје доби посебни системи за навигација и GPS локација. Преку централниот мониторинг во Службата се знае...