таг: институции

Советот на ЕУ повика на зголемен мониторинг на обидите за надворешно...

0
Советот на ЕУ денеска ги повика европските земји и институции да го зголемат мониторингот на обидите за мешање од странство во европскиот демократски...

Повеќе од половина Американци немаат доверба во владата, судскиот систем и...

0
Значајно е намалена довербата на Американците кон нивните владини институции, и овој резултат е послаб од нивото на сличната доверба во мнозинство земји...

Грчкото МНР бара заштита на цивилите и безбедност на верските објекти...

0
Заштитата на цивилите и безбедноста на местата за богослужба и верските институции треба...

Мексико забрани гушкање и бакнување меѓу вработените во јавниот сектор

0
Вработените во државните институции во Мексико треба да избегнуваат бакнување, гушкање и давање комплименти за...

Косово против српскиот референдум во недела

0
Косовските институции нема да дозволат одржување на српски референдум на територијата на Косово. Во заедничкото соопштение на Претседателството, Владата и Собранието...

Холандија од денеска во тринеделен делумен карантин

0
Најмалку во следните три недели, угостителските и културните институции како што се кафулињата, музеите и кината мора да затвораат во 17...

УЕФА формира фонд за помош на клубовите во криза

0
Неколку банки и финансиски институции се борат за водечка улога во пандемискиот фонд на УЕФА во вредност од седум милијарди евра. Потенцијалните заемодаватели...