таг: инаугурацијата

Што очекува светот од новиот претседател на САД

0
На денот на инаугурацијата на новиот американски претседател, демократот Џо Бајден, земјите низ светот изразија претпазлива надеж во обновувањето на односите со Соединетите...

Барнс: Утре, почеток на напорите за враќање на единството во САД

0
САД се подготвени за церемонијата на инаугурацијата на новиот претседател Џо Бајден. Како никогаш досега, преземени се вонредни безбедносни мерки. Над 25.000 припадници...

Нобична инаугурација во Вашингтон, 200.000 знамиња наместо луѓе во градот полн...

0
Инаугурацијата на новоизбраниот претседател на САД утре во Вашингтон ќе биде ден каков што не се памети – демократот Џо Бајден и неговата...

ФБИ предупреди за нови вооружени протести во Вашингтон

0
Како наближува инаугурацијата на 20-ти јануари на новоизбраниот американски претседател Џо Бајден се зголемува и обезбедувањето во Вашингтон. Ова повеќе поради предупредувањето од...