таг: имунолошкиот

Ова треба да го знаете: Што го загрозува вашиот имунитет?

0
Имунолошкиот систем е збир на органи, ткива и жлезди кои го штитат телото од штетни супстанци, бактерии, вируси и слично. Неговото неправилно функционирање...

За празниците не претерувајте со алкохолот, погубен е за вашиот имунитет!

0
Имунолошкиот систем го штити вашето тело од инфекции, силни бактерии и вируси и спречува да се разболите, пишува Инсајдер. Како и мускулите,...

Домашен сок кој содржи цинк и витамин Ц и го зајакнува...

0
Одржувањето на здравјето на имунолошкиот систем е клучно за здравјето на целиот организам, особено во текот на пандемијата на коронавирусот. Избалансираната исхрана...