таг: Ивермектин

Медицинскиот факултет во Белград: Ивермектинот не е ефикасен во лекување на...

0
Ивермектин, лек кој во последните месеци беше во фокусот на јавноста во Србија во контекст на лекувањето на коронавирусот, не е ефикасен во...

ЕМА: Да не се користи ивермектин за лекување на Ковид-19

0
Лекот „Ивермектин“ не треба да се користи за лекување на Ковид-19 надвор од клиничките испитувања, порача Европската агенција за лекови (ЕМА). Како...

Дали Ивермектин навистина помага против Ковид-19?

0
И покрај сите препораки и предупредувања, Ивермектин и натаму се третира како некој вид „чудотворен лек“ – посебно во Латинска Америка. Откако...

Д-р Лазаров: Лажна вест е дека лекот Ивермектин го има во...

0
Лекот „Ивермектин“ кој се употребува во лекување на вирусот Ковид 19 од денеска е достапен за граѓаните во аптеките, информира Министерството за здравство....

„Ивермектин“ од утре достапен во аптеките

0
Лекот Ивермектин кој се користи за лекување на заболени од Ковид-19 веќе е стигнат во земјава и од утре ќе се продава во...