таг: здравје

Институтот за јавно здравје одбележа 100 години постоење

0
Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) денеска свечено го одбележа неговото 100-годишно постоење. Меѓу другото, беа спомнати и заканите како Ковид-19 и дезинформациите околу...

Институтот за јавно здравје ќе одбележи 100 години постоење

0
Институтот за јавно здравје денеска свечено ќе одбележи 100 години постоење. Основан пред еден век, ЈЗУ Институт за јавно здравје...

Институтот за јавно здравје одбележува 100 години постоење

0
Институтот за јавно здравје на Република Македонија одбележува 100 години од своето формирање под мотото „Институт за јавно здравје на Република Македонија –...

Поместувањето на часовникот на летно сметање штетно влијае на здравјето

0
Нашето здравје зависи од многу различни фактори, внатрешни и надворешни, а поместувањето на часовникот особено влијае на еден орган. Голем...

По Скопје и Куманово прогласи епидемија на пертусис

0
Центарот за јавно здравје Куманово прогласи епидемија на пертусис на ниво на Куманово, соопштија денеска надлежните од јавната здравствена установа. Епидемиологот доктор Едита...

Нови 56 случаи на голема кашлица изминатата недела

0
Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) од 23 до 29 минатиот месец регистрира 56 нови случаи на голема кашлица, од кои 54 се во...

НМСМ: Доследната имплементација на Националната стратегија за ментално здравје на млади...

0
Националната стратегија за ментално здравје на млади 2024 – 2026, подготвена од страна на Националниот младински совет на Македонија – НМСМ, беше разгледана...

2024: Суштински елементи за навигација во екстремно тешка година

0
ЏАБИР ДЕРАЛА Покрај вообичаените желби за здравје и среќа, што навистина ги оспособува луѓето да ја одржат својата благосостојба, да најдат...

Не излегувајте од 10 до 17 часот, избегнувајте напорни физички работи,...

0
Центарот за јавно здравје Охрид се обрати до јавноста со препораки за граѓаните, гостите и туристите за нивна заштита од топлотен бран и...

Промоција на нова веб-страница за контрацепција

0
Институтот за јавно здравје и ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување денеска ќе ја промовира веб-страницата за методите на контрацепција. ...