таг: здравството

Шокаровски вратен на позицијата медицински директор на Кардиохирургија

0
Новиот прв човек во здравството, Арбен Таравари денеска потврди дека доктор Марјан Шокаровски е вратен на позицијата медицински директор на Клиниката за кардиохиругија...

Д-р Доневски: Односот на пациентот и медицинскиот персонал е максимално еродиран

0
Здравството е сегмент од општеството, кој со години е во пад; се чини за повеќето од нас дека дното е веќе допрено и...

Мицкоски најави ограничување на маржите за лекови и медицински помагала

0
Во делот на здравството, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски вети вработување на здравствен кадар, односно 500 лекари и 500 медицински персонал којшто е...