fbpx

таг: Зачнувањето

Според Календарот на МПЦ: Утре се празнуваат овие светители

0
Зачнувањето на Света Ана Праведните Јоаким и Ана беа бездетни цели педесет години од нивниот брачен живот. На старост им се јави...

Утре е зачнувањето на Св. Јован Крстител: Овој ден се прославува...

0
Зачнувањето на Св. Јован Крстител Овој ден се прославува милоста, чудото и мудроста Божја; милоста кон побожните и праведни родители на Св....