таг: затоплување

Германски климатолог предупредува: Времето истече, одиме кон катастрофа

0
Веќе е предоцна да се ограничи глобалното затоплување на максимум еден и пол степен во...

Глобално затоплување: Дури ни кактусите не можат да ја поднесат жештината

0
Како што се засилува глобалното затоплување, 60 отсто од видовите кактуси ќе се затекнат во помалку гостопримливи клими во наредните децении....

ОН: Моменталното глобално затоплување е најсилно во последните 200 илјади години

0
Глобалното затоплување, кое се забележува сега, е најсилното во последните 200 000 години, изјави Петри Талас, генерален секретар на Светската метеоролошка...