таг: западноафрикански

Земјите од Западна Африка планираат да воведат единствена валута од 2027...

0
Групата од петнаесет западноафрикански држави усвоија нов план за лансирање на единствената валута во 2027 година, откако претходниот план беше нарушен од пандемијата...