fbpx

таг: задолжителни

Еве како се создала традицијата за дување свеќи на роденден! Сè...

0
Денес, роденденските торти се задолжителни на повеќето роденденски прослави, а дувањето свеќички е убав обичај на кој славениците се радуваат, особено децата. Денес,...

Британија размислува за задолжителна вакцинација на здравствените работници

0
Вакцините против ковид-19 може да бидат задолжителни за здравствениот персонал во Националните здравствени служби (НХС) во Велика...

Што е разликата од ФФП2 до обична маска

0
Во Германија и Австрија станаа задолжителни ФФП2 маските. Обичните маски ги заштитуваат останатите, но маските ФФП2 ги заштитуваат и оние што ги носат...