fbpx

таг: живееше

Се празнува Св. Прохор Пчински: Од неговите мошти непрекинато истекува густо...

0
Свети Прохор живееше во единаесеттиот век. Се подвизуваше се до својата смрт под една карпа во близина на реката Пчиња. Заедно со...