fbpx

таг: живеел

Македонец од Англија одбил да се вакцинира и покрај молбите на...

0
Глигор Кедиоски, Македонец кој живеел во Англија и покрај молбите на сопругата не сакал да се вакцинира. Откако се заразил со ковид-19, тој...

Денеска е Св. Спиридон Чудотворец

0
Свети Спиридон живеел во четвртиот век на островот Кипар. Родителите му биле прости луѓе и тој од младоста чувал овци. Кога му...

Денеска е Св. пророк Софониј

0
Старозаветен пророк. Живеел во седмиот век пред Христа. И тој, како и повеќето старозаветни пророци, со возбудувал во духот гледајќи ја нечесноста...

ФОТО | Лејла Рамковска, инструкторка по јога: Најважно ми е да...

0
Кога секој би живеел ослободен од ставот „некој друг ми е крив“ би биле многу посреќни. Нереални очекувања, материјализам, гледање на туѓи животи...

Човекот кој живееше сам на италијанскиот остров е принуден да го...

0
Италијанец кој живеел сам на островот 32 години бил принуден да го напушти поради притисок од властите. 81-годишниот Мауро Моранди...