fbpx

таг: ефикасност

Проф. д-р Пановски: Реинфицираните со омикрон стекнуваат најсилен имунитет

0
Вакцините на почетокот имаа ефикасност од над 90 проценти, но со секоја појава на нова варијанта на коронавирусот, ефикасноста на вакцините опаѓа, вели...

Кунгуловски: Baкцините делуваат најрано три недели по вaкцинирањето, не одeте веднаш...

0
Што значи ефикасност на една вакцина? Ова за јавноста на својот фејсбук профил го појаснува д-р Горан Кунгуловски, од Лабараторијата за генетика и...

Д-р Афродита Стомнароска-Јованоски: Не плашете се од хормонска супституциска терапија во...

0
Денес, терапевтската ефикасност на хормонското лекување на патолошкиот климактериум не подлежи на никаков сомнеж. Принципот е едноставен – ја заменува функцијата на...