fbpx

таг: Етиопија

Околу 13 милиони луѓе во Кенија, Сомалија и Етиопија се соочуваат...

0
Околу 13 милиони луѓе во Кенија, Сомалија и Етиопија се соочуваат со силен глад, поради најтешката суша во Африканскиот рог во...

Парламентарни избори во Етиопија

0
Во Етиопија утрово беа отворени избирачки места за парламентарните и регионалните избори, кои се одржуваат и покрај сомнежите за нивниот кредибилитет и во...