таг: економијата

БДП на Украина во минус од 45%, руската минус 11%

0
Оваа година се предвидува економијата на Украина да се преполови. Растот на БДП се очекува...

МФ: Мисијата на ММФ оцени дека нашата економија заздравува

0
Економијата на Република Северна Македонија заздравува, оцени мисијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), која се одржа од 6-17 мај. Тие посочуваат дека добрите...

Пад на економијата на еврозоната во последниот квартал од 2020 година...

0
Економијата во еврозоната ќе се намали за 2,7 проценти во четвртиот квартал на 2020 година во споредба со претходниот квартал,...

Кралот Карл го „закопа“ шведскиот модел

0
Затворањето на економијата и забраната за собирање и движење предизвика масовни изливи на незадоволство во повеќето од земјите каде што беа спроведени строгите...