таг: езерото

Научниците пронајдоа место кое означува ново поглавје во историјата на Земјата

0
Дното на езерото Крафорд во Онтарио, Канада ги крие спомените на Земјата како страници од дневник по јасен, хронолошки редослед. Главните актери зад...

Дводневен вело-фест во Конче и Мантово

0
На Езерото Мантово во Општина Конче денеска и утре ќе се одржи дводневниот велосипедски настан Авантурите на Конче и Мантово. Во рамките...

Езеро среде море: Хрватско чудо на природата, каде водата достигнува над...

0
Езерото се вика Мир и прави чуда со околниот пејзаж. Паркот на природата Телашчица е залив во југоисточниот дел на Дуги Оток....

Древен град на Маите пронајден на дно на езеро во Гватемала

0
Научниците пронајдоа град на древните Маи на дното на езерото во Гватемала, кое веројатно датира околу петтиот век од нашата ера....