таг: еднаквост

Работнички протести во светот, во Истанбул спречен маршот на Таксим

0
Со пораки за еднаквост и почитување на работничките права, ширум светот и во регионот се одбележа Денот на трудот. Илјадници синдикалисти...

За да се намали смртноста, државата треба да обезбеди скрининг за...

0
Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост на жените ЕСЕ по направена финансиска анализа апелира државата да обезбеди опфат со скрининг за рак на...