таг: еврото

Еврото е воведено пред 22 години, 12,2 милијарди германски марки се...

0
Речиси 22 години по воведувањето на еврото, во оптек се уште 12,2 милијарди германски марки кои граѓаните не ги замениле за евро, објави...

Благ пораст на еврото во однос на доларот

0
Курсот на еврото денеска е со мала промена во однос на доларот. Во меѓубанкарската трговија...

Европарламентот ја одбележува 20-годишнина од еврото

0
Денеска европратениците ќе ја одбележат 20-годишнината од еврото и ќе разговараат со претседателката на Европската...