таг: европратеници

Нови правила во ЕУ: Батериите ќе се пренаменуваат или ќе се...

0
Со 587 гласови за, 9 против и 20 воздржани европратеници постигнат е договор со Собранието на ЕУ за ревидирани правила во...

Зеленски до ЕП: ЕУ ќе биде многу посилна со Украина, а...

0
Претседателот на Украина, Володимир Зеленски, се обрати пред европратеници на вонредна пленарна седница на Европскиот Парламент и побара од Европската Унија...

До лето се можни дигиталните зелени сертификати, ЕП ја забрзува постапката

0
Мнозинството европратеници вчера изразија поддршка за брзо воспоставување на дигиталниот зелен сертификат, што за цел го има олеснувањето на слободно и безбедно движење...