таг: Европарламентот

ЕУ со 6 милијарди евра за Западен Балкан, парите условени со...

0
Европскиот Совет и Европарламентот постигнаа договор да се издвојат шест милијарди евра за земјите од Западен Балкан. Еврокомесарот за проширување Оливер...

ЕП одобри „План за закрепнување“ од 700 милијарди евра

0
Европарламентот (ЕП) денеска го одобри „Планот за закрепнување“, со што се отвори патот за пристап до членките...