таг: еврозоната

Инфлацијата во Европа опаѓа за прв пат по 17 месеци

0
Инфлацијата во еврозоната благо забави во ноември, според прелиминарните податоци објавени во средата, при што...

Инфлацијата во еврозоната достигна нов рекорд

0
Стапката на инфлација во еврозоната достигна 8,9 проценти во јули, што е нов рекорд, бидејќи...

Пад на економијата на еврозоната во последниот квартал од 2020 година...

0
Економијата во еврозоната ќе се намали за 2,7 проценти во четвртиот квартал на 2020 година во споредба со претходниот квартал,...