таг: евангелист

Календар на МПЦ: Утре се празнува Свети Јован Богослов

0
Свети Јован Богослов, апостол и евангелист Син на рибарот Заведеј и на Саломија, ќерка на праведниот Јосиф. Повикан од Господ Исус, Јован...