fbpx

таг: државјани

Русија брои убиени од Македонија, МНР нема информации

0
Министерството за надворешни работи нема информации за наши државјани кои се борат или ги загубиле животите во Украина. Одговорот на институциите...

Спасувачи волонтери продолжуваат со потрагата по исчезнатото момче на Халкидики

0
Една седмица по исчезнувањето на 31-годишниот македонски државјани во Посиди на Халкидики, спасувачи волонтери од Грција, но и со помош на...

Ниту еден од украинските државјани во Македонија не побарал азил

0
Од 5.074 украински државјани кои влегле во нашата земја, ниту еден од нив досега не поднел барање за азил за подолг...

Украина спремна да се откаже од НАТО?

0
Министерството за надворешни работи засега не споделува информација колку државјани на Македонија кои се наоѓаа во Украина евентуално се вратиле дома....

Приштина сака затворените Косовци од „Диво насеље“ да се префрлат во...

0
Косово официјално побара да ги посети косовските државјани кои се во затвор за случајот Дива...

Во Словенија странски работници измамени за над два милиони евра во...

0
Tројца словенечки државјани осомничени се за измама на 432 работници, претежно странски градежни работници, за најмалку 2,1 милиони евра помеѓу 2011 и 2019...