таг: достигнување

Објавен првиот целосен човечки геном – што значи тоа за нас?

0
„Создавањето навистина комплетна секвенца на човечкиот геном е неверојатно научно достигнување, обезбедувајќи го првиот сеопфатен поглед на нашиот ДНК модел“. ...