таг: долговечноста

10 совети од лекар за здрав и долг живот

0
Многу луѓе веруваат дека долговечноста на човекот во голема мера е одредена од генетиката. Сепак, како што покажаа студиите, гените играат многу помала...

Што јадат најстарите жители на планетата?

0
Сините зони на долговечноста се пет различни заедници „расфрлени“ низ светот на кои заедничко им е тоа што имаат најголема концентрација на жители...