таг: доктори

Директорката на ГАК за еден месец потпишала три откази: Кадарот ни...

0
Итно ни требаат доктори и медицински сестри на Одделот за предвремено родени бебиња на Клиниката за гинекологија и акушерство (ГАК), бидејќи секојдневно заминуваат,...

Бубрег од свиња функционира 32 дена во клинички мртов човек

0
На 14 јули, тим доктори во Њујорк извршија операција на клинички мртов 57-годишен маж и успеале да го одржат во живот повеќе од...

Лекарски истражувања: Се повеќе докази дека Ковид-19 може да предизвика дијабетес

0
Група доктори од целиот свет сметаат дека постојат се повеќе докази оти Ковид-19 може да предизвика целосно нов облик на дијабетес кај некои...

И француските доктори потврдија: Витаминот Д помага за намалување на заразата...

0
Седумдесет и три доктори специјалисти и шест медицински здруженија порачаа „да му се даде како додаток на целото француско население витамин Д“ на...

Француски доктори: Витаминот Д помага за намалување на заразата од Ковид-19

0
Седумдесет и три доктори специјалисти и шест медицински здруженија порачаа „да му се даде како додаток на целото француско население витамин Д“ на...