таг: дозата

Објавено е колкава заштита дава првата, втората и третата доза вакцина...

0
Бустер дозата повторно ја зголеми заштитата од хоспитализација, а истражувањето потврди дека вакцинацијата и бустер дозата се ефикасно средство против омикрон сојот. ...

Сахин: Бустер дозата помага да се прекине синџирот на инфекција

0
Бустер дозата одлично ги штити вакцинираните од заболување, но помага и да се прекинат идните синџири на инфекција, изјави првиот човек и основач на германската компанија Бионтек. ...