таг: дното

Научниците пронајдоа место кое означува ново поглавје во историјата на Земјата

0
Дното на езерото Крафорд во Онтарио, Канада ги крие спомените на Земјата како страници од дневник по јасен, хронолошки редослед. Главните актери зад...

Древен град на Маите пронајден на дно на езеро во Гватемала

0
Научниците пронајдоа град на древните Маи на дното на езерото во Гватемала, кое веројатно датира околу петтиот век од нашата ера....