таг: дијализа

Докторите од јавното и приватното здравство разменуваа искуства околу превенцијата и...

0
Центарот за дијализа Диаверум, денеска, организираше едукативно предавање на тема „Хронична бубрежна болест – превенција и третман“. Димитар Клисаровски, директор на Диаверум Македонија,...

Двајца млади пациенти на дијализа ќе добијат бубрези од починат донор

0
Двајца млади пациенти на дијализа ќе добијат бубрези од починат донор чие семејство вчера попладне даде согласност за да ги донира органите. Дополнително,...

Двајца пациенти на дијализа ќе добијат бубрези од починат донор

0
Двајца млади пациенти на дијализа ќе добијат бубрези од починат донор чие семејство вчера попладне даде согласност за да ги донира органите. Дополнително,...

Бубрегот од починатата девојка трансплантиран кај 27-годишен пациент, во тек втората...

0
Дваесет и седумгодишен пациент на дијализа доби бубрег од починатата девојка чие семејство ги донираше органите. Министерството за здравство попладнево соопшти дека во...