таг: денга

Повеќе од милион луѓе во Бразил се претпоставува дека се заразени...

0
Инфекцијата со денга моментално се шири со невообичаено брзо темпо во Бразил, јави ДПА. Во првите два месеца од годинава во јужноамериканската...

Глобалното затоплување ќе доведе до ширење на денга треска по целиот...

0
Денга треската оваа деценија ќе стане голема закана во јужна Европа, југот на САД и во делови од Африка затоа што повисоките температури...

Повеќе од 1.000 починати! Бангладеш се соочува со најсилната епидемија на...

0
Повеќе од 1 000 луѓе починале од треската денга во најлошата...