таг: данок

Дали сте слушнале за данокот на прозорци? Конечно укинат во 1851...

0
Омразениот данок на прозорци во ОК – конечно укинат на 24 јули 1851 година. Воведен во времето на кралот Вилијам III, не беше...

Заев демантира дека државата ќе воведува кризен данок

0
Воведување на кризен данок нема да има бидејќи државната каса е во добра кондиција. Премиерот Зоран Заев...

Битиќи: Прогресивен данок за богатите, без оданочување на сиромашните

0
Поголем данок за богатите зошто во ковид-кризата станаа уште побогати. По предлогот на МАНУ за зголемување на даноците, вицепремиерот Фатмир Битиќи согласен повторно...

Битиќи: Прогресивниот данок нема да го намали јазот помеѓу богатите и...

0
Прогресивниот данок нема да го намали јазот помеѓу богатите и сиромашните, туку напротив ќе го зголеми. Вицепремиерот Фатмир Битиќи не се согласува со...

Трипати повисок данок ќе има за станови во кои не живее...

0
Трипати поголема стапка на данок на имот нема да се пресметува на недвижностите кои сопственикот не ги користи туку само...