таг: Г20

Заврши самитот на Г-20, Индија, Русија и Бразил го оценија за...

0
Домаќинот на самитот – Индија, ги притисна членките на Г-20 да дадат заедничка изјава во која се осудува употребата на сила...

Зеленски претстави мировен план со 10 точки

0
Украинскиот претседател Володимир Зеленски ги повика лидерите на Г-20 да ја искористат сета нивна моќ за да ја натераат Русија да...

Г-20 постигна договор за ограничување на затоплувањето за не повеќе од...

0
Учесниците на Самитот на Г-20 во Рим успеаја да се договорат да го ограничат глобалното...